Sponsorer

Elite Hotels of Sweden, stolt huvudsponsor till Augustpriset sedan 2016

För åttonde året i rad är Elite Hotels of Sweden stolt sponsor och samarbetspartner till Augustpriset – ett av den svenska litteraturens mest uppmärksammade och prestigefulla priser.

Som Sveriges största familjeägda hotellverksamhet med hotell på 21 platser runt om i Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr, har bolaget sedan start arbetat för att förvalta det svenska kulturarvet genom anrika fastigheter och utveckling av dessa. Med bokläsning som en naturlig del av en hotellvistelse ligger också Augustpriset nära bolagets eget arbete med att stötta svensk kultur.

Initiativet till partnerskapet togs av Elite Hotels of Swedens grundare Bicky Chakraborty. En hängiven filantrop som tack vare sitt starka engagemang för det svenska kulturarvet har gjort att bolaget sedan 2016 stöttat svensk kultur genom litteratur.

Besök gärna elite.se

Play Video

»Litteratur ligger mig personligen varmt om hjärtat, vilket gör det extra viktigt att inspirera nästa generation till bokläsning. Att vara med och bidra till Augustprisets arbete med att stötta svensk litteratur och det skrivna ordet, inte minst bland den yngre generationen via Lilla Augustpriset, känns därför extra hedrande och något som jag vet att även pappa brann för.«